2009. március 23., hétfő

Alkony

Alcím: Vajdusnak ajánlva. Mert valóban, a lehetőség adott, digitális file-ból is lehet szép fekete-fehér képet konvertálni, csak türelem és próbálgatás köll hozzá. Most már csak azt kellene kitotózni, hogy miként lehetne ezt hasonló minőségben papírra vinni. A  monitorképet tökéletesen visszaadni, szinte lehetetlen. Azért ha van ötletetek, ne tartsátok magatokban! Szép hetet nektek!

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm az ajánlást...

    Papírra meg csak Color Photo Digital szolgáltatását ajánlom.
    Sajnos, már nem dolgozhatnak az Ilford lézerlevilágítóhoz optimalizát ff papírjával, mert az Ilford leállt vele. (Az én ff kiállításom még arra készülhetett.) De ők kezelik a legkorrektebben az RGB tartományban a szürkeskálát. A digitális nyomtatások fekete patronnal csapnivalók, lásd a ff naptáramat. A nyomtatásokat mind a 4 színnel kell megcsinálni, úgy meg elég kehés a semleges színtartományban tartás, az ár meg 4x-es.

    Egyébként a kép gyönyörű, szinte irígylem.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, képzeld én voltam az utolsó, aki arra az Ilford papírra még levilágíttatott, az volt az utolsó tekercs vége. Őszintén szólva nem értem, hogy az Ilfordnak miért nem érte meg továbbra is gyártani, hisz a fekete-fehérnek mindig is lesznek hívei, és egyre több a digitáis állományból fekete-fehéret levilígítnai vágyó kliens.

    VálaszTörlés